Mesajları

Başkanın Engelliler Günü Mesajı

Başkan S.Serdal Bucal ; ülkemizde yaşayan engelli vatandaşların halen daha, iş hayatına katılımdan, ulaşıma, eğitimden sağlığa kadar pek çok sıkıntı ve sorunlarının olduğunu belirten “Engellilik, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir konudur. Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de milyonlarca engelli insan bulunmaktadır” diye konuştu.

Çağdaş toplumların hayatın her aşamasında engelli vatandaşları desteklemesi gerektiğini ifade eden Başkanımız, “Engelli bireylerin geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde olmalıdır.dedi