SİVEREK TİCARET VE SANAYİ ODASI İstihdam Seferberliğine Katılım Çağrısı

SiverekTicaret Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı S.Serdal Bucak "2019 İstihdam Seferberliği" programına ilişkin bir açıklama yaptı.

Buca yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ortaklığında yürütülen “İstihdam Seferberliği 2019-Burada İş Var” Teşvik Paketi’nin Siverek’e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

“2019 İstihdam Seferberliği" programına tam destek verdiklerini belirten STSO Başkanı Bucak :sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlatılan yeni istihdam seferberliği firmalarımız için çok önemli bir fırsat. Bu istihdam seferberliği kapsamında verilecek teşviklerden ve avantajlardan bütün sanayicilerimizin faydalanmasını bekliyoruz. Yeni istihdam seferberliğinde asgari ücret desteği, prim ve vergi teşviki başta olmak üzere farklı teşvikler sağlanmaktadır. Üyelerimizin verilecek desteklerden faydalanarak daha fazla üretim, daha fazla ihracata yönelmesini ümit ediyoruz. Devlet, program kapsamında 30 Nisan'a kadar ilave istihdam yapan şirketlere, her bir çalışan için 3 ay boyunca prim, vergi ve ücret desteği verecek. İzleyen 9 ayda da prim ve vergiler devlet tarafından ödenecek. Kısa Çalışma Yönetmeliği uyarınca, ekonomik sebeple çalışma sürelerini azaltan ya da durduran iş yerlerinde 3 ay boyunca, azaltılan süreye ilişkin çalışan ücreti İşsizlik Fonu'ndan karşılanacak. SGK primlerini düzenli ödeyen işverenlere 5 puanlık destek devamlı hale gelecek. Tüm üyelerimizi bu teşviklerden yararlanarak hem işletmelerine hem de ekonomik kalkınmaya katkı sunmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.