SCADA SİSTEMİNE BAĞLANTI YÜKÜMLÜLÜĞÜ

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Sekreterliğinden alınan yazıda, Türkiye Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından SCADA sistemine bağlantı yükümlülüğü ile ilgili bildirilen yazıda,

Şebekelerine bağlı üretim tesisi olan Elektrik Dağıtım Şirketleri ve dağıtım Lisansı sahibi Organize Sanayi Bölgeleri tarafından yürürlükteki Elektrik Şebeke Yönetmeliğinin “Veri iletişim sistemi” başlıklı 29. Maddesi ile “SCADA kontrol merkezleri” başlıklı geçici 3. Maddesi kapsamında teşekküllerinin SCADA sistemine bağlantısının 31.01.2021 tarihine kadar gerçekleştirilmesi halinde kesilen cezaların iptal edileceği ifade edildiği belirtilmiştir.