KÜBA / 38. ULUSLARARASI TİCARET FUARI (FİHAV) - SANAL İŞ FORMU

TOBB'dan Odamıza gelen yazıda, T.C. Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen yazıya istinaden, 8. Havana Uluslararası Ticaret Fuarının (FİHAV), salgın şartları göz önüne alınarak, 8-9 Aralık 2020 tarihlerinde sanal bir iş forumu olarak gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, anılan etkinliğin Küba Dış Ticaret ve Yabancı Yatırım Bakanlığı (MINCEX), Ticaret Odası ve Dış Ticaret ile Yabancı Yatırımı Teşvik Merkezi'nin (ProCuba) işbirliğiyle düzenleneceği, Küba'ya yönelik yabancı yatırımlarla ilgili işlemlerin basitleştirilmesi amacıyla yakın geçmişte MINCEX bünyesinde ''Yabancı Yatırımcı için Tek Pencere'' (VUINEX) merkezinin açıldığı ve söz konusu etkinlikte Küba'nın ticaret ve yatırım verilerinin de paylaşılacağı ifade edilmektedir.

Yazıda ayrıca, etkinliğe şirket, hükümet ve basın temsilcilerinin iştirak edebilecekleri, tüm ayrıntılara http://foroempresarial.mincex.gob.cu internet adresi üzerinden erişilebileceği, şirketler arası görüşmelerin de anılan internet sayfası aracılığıyla yapılabileceği, bu vesileyle 2021 Küba Yatırımlar Portfolyosu'nun da açıklanacağı ve Mariel Özel Kalkınma Bölgesi hakkında bir sunum gerçekleştirileceği bilgisine yer verilmektedir.

Üyelerimizin bilgisine sunarız.