Laostaki Özel Ekonomik Bölgeler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından gönderilen ilgi yazıda, Viyentiyan Büyükelçiliğimizden alınan yazıya atfen, Laos’taki Özel Ekonomik Bölgeler (ÖEB) hakkında çıkan habere göre, Laos’taki ÖEB’den 2019 yılında toplam 394,4 milyon Dolar tutarında ihracat ve 1,1 milyar Dolar civarında ithalat gerçekleştirildiği, ihraç edilen mallar arasında makine, hammadde ve inşaat malzemelerinin bulunduğu kaydedilmekte ve bahse konu ÖEB’in Çin’in Kuşak ve Yol Girişimi’nden ve 2022 yılında tamamlanması planlanan Laos-Çin demiryolundan yararlanmalarının beklendiği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, ASEAN ve Güneydoğu Asya ülkeleri ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizin geliştirilmesi bakımından, firmalarımızın Laos’taki ÖEB’ye yatırımda bulunmalarının yararlı olacağı belirtilmektedir.

ÖEB hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen Üyelerimizin, Laos Planlama ve Yatırım Bakanlığı Yatırım Geliştirme Dairesi’nin www.investlaos.gov.la internet sayfasından gerekli bilgilere erişebilecekleri ifade edilmektedir.

Bilgilerinize arz/rica ederim.